Niet kunnen vinden?
(023) 548 20 35

Welkom bij comcol.nl - u bent niet ingelogd

Adobe Creative Cloud: Overzicht en bestellen

creative cloud


Creative Cloud: op één plek creëren, samenwerken en publiceren.

Volledig lidmaatschap voor Creative Cloud voor teams voor nieuwe Creative Cloud-leden

Met Creative Cloud voor teams verkrijg je alle creatieve apps van Adobe — inclusief 14 gloednieuwe CC-apps — samen met krachtige gereedschappen waarmee het instellen en beheren van maximaal 100 licenties snel, eenvoudig en flexibel wordt.

Een volledig lidmaatschap voor Creative Cloud voor teams omvat alle functies en voordelen van een afzonderlijk lidmaatschap, plus:
Gecentraliseerd beheer: Via een gecentraliseerde aanschaf- en licentiebeheerconsole kun je eenvoudig en gratis werkpleklicenties toewijzen, werkpleklicenties toevoegen en het gebruik bijhouden.
Gecentraliseerde implementatie: Implementeer centraal alle Creative Cloud-apps of een aangepaste subset. Beheerders kunnen ook services en de toegang tot online opslag blokkeren in het bedrijfsnetwerk.
Extra opslag: Verkrijg 100 GB opslag per gebruiker — vijf keer zo veel als individuele Creative Cloud-leden.
Deskundige ondersteuning: Exclusieve toegang tot Adobe-experts via één-op-één-sessies (twee sessies per jaar per aangeschafte licentie).

 Creative Cloud-lidmaatschap voor één softwarepakket

(Aangegeven prijs is per maand de minimale contractsduur is 1 jaar!)


Creative Cloud Misverstanden

  • Adobe Creative Cloud producten draaien niet in een webbrowser.
  •  De producten worden lokaal geïnstalleerd op de harde schijf van uw computer. - Ook uw bestanden kunt u gewoon op uw eigen harde schijf of server opslaan. - Optioneel kunt u gebruik maken van de opslagruimte (20-100 GB) die u door Adobe beschikbaar wordt gesteld.
  • Het is niet nodig dat uw computer constant verbonden is met het Internet. Eéns in de maand zal Adobe een check uitvoeren op de geldigheid van uw licentie. Op het moment dat uw computer tijdens deze licentiecheck niet online is, is dit geen enkel probleem. U kunt uw software 180 dagen blijven gebruiken.

Wat is Adobe Creative Cloud?
Creative Cloud combineert alles wat je nodig hebt om je beste werk te creëren. Met één lidmaatschap krijgen jij en je team toegang tot de allernieuwste versies van alle professionele creatieve desktoptoepassingen van Adobe, zoals Photoshop®, Illustrator® enzovoort — plus nieuwe functies en upgrades zodra ze beschikbaar zijn. Met de functies voor cloudopslag en de synchronisatie van bestanden krijg je veilig toegang tot je bestanden, waar je ook bent, zelfs op je mobiele apparaten. Bovendien kun je eenvoudiger dan ooit concepten delen met klanten en collega's. Met de cloudgebaseerde services kun je websites, mobiele apps, iPad-publicaties en content voor elk medium of apparaat maken en publiceren. En door de integratie met Behance® kun je je aangepaste portfolio op je eigen URL publiceren en kun je gebruikmaken van 's werelds grootste creatieve gemeenschap om inspiratie op te doen, feedback te krijgen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Creative Cloud biedt een dashboard voor je hele creatieve wereld, waarmee je je ideëen, bestanden, lettertypen, instellingen, meldingen, desktoptoepassingen en teamleden kunt synchroniseren.


Waarom heeft Adobe de naam Creative Suite gewijzigd in Creative Cloud?
Onze visie voor Creative Cloud gaat verder dan alleen het aanbieden van onze creatieve toepassingen als download. We creëren een platform waarmee je kunt werken waar en wanneer je wilt, en waarbij de gemeenschap een belangrijke rol in het creatieve proces speelt.

Cloudgebaseerde workflows vormen een belangrijk aandachtsgebied voor deze en toekomstige releases. Hierbij is ons doel om het werken op meerdere computers en apparaten te vereenvoudigen, en samenwerking en ontdekking binnen de creatieve gemeenschap mogelijk te maken. De nieuwe naam weerspiegelt deze visie.


Heb ik permanente internettoegang nodig om mijn Creative Cloud-desktoptoepassingen te kunnen gebruiken?
Nee. De Creative Cloud-desktoptoepassingen (zoals Photoshop en Illustrator) worden rechtstreeks op je computer geïnstalleerd, zodat je geen permanente internettoegang nodig hebt om ze dagelijks te gebruiken.

Je hebt een internetverbinding nodig om je desktoptoepassingen de eerste keer te installeren en de licentie te registreren, maar je kunt de toepassingen in de offline modus gebruiken met een geldige softwarelicentie. Elke 30 dagen wordt automatisch geprobeerd je softwarelicenties voor de desktoptoepassingen te valideren.

Als je een lidmaatschap op jaarbasis hebt, kun je de toepassingen tot 99 dagen in de offline modus gebruiken. Als je een lidmaatschap op maandbasis hebt, kun je de toepassingen tot 30 dagen in de offline modus gebruiken.

Wilt u een van onze Adobe licentie specialisten aan de lijn? Bel dan naar 023 548 20 35


Moet ik de toepassingen die in Creative Cloud beschikbaar zijn tegelijk downloaden en installeren?
Nee. Creative Cloud biedt je de mogelijkheid om elke toepassing apart te installeren op een geschikt moment. Kies en combineer wat je maar wilt — je bepaalt zelf welke toepassingen je installeert.


Kan ik bestanden verzenden naar iemand die geen Creative Cloud-lidmaatschap heeft? Kan deze persoon het bestand bekijken en delen?
Ja, bestanden die met Creative Cloud-toepassingen zijn gemaakt, kunnen worden gedeeld als elk ander bestand. Je kunt de bestanden bijvoorbeeld delen via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je met Creative Cloud bestanden delen met personen die geen Creative Cloud-lid zijn door hun de mogelijkheid te bieden de bestanden in een browser te bekijken. Deze personen kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens weergeven en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.


Wanneer er een upgrade voor een desktoptoepassing beschikbaar is, moet ik deze dan installeren als ik Creative Cloud-lid ben?
Nee. Nieuwe versies van de desktoptoepassingen die in Creative Cloud beschikbaar zijn, hoef je niet te installeren. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken zolang je lidmaatschap actief is. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert om de nieuwe productfuncties te gebruiken.


Ik heb momenteel een eerdere Creative Suite-editie met een licentie van onbepaalde duur op mijn computer. Kan ik zowel mijn Creative Suite-producten als de nieuwe Creative Cloud-toepassingen gebruiken op mijn computer?
Ja. Als je de nieuwe CC-toepassingen installeert, heeft dat geen gevolgen voor je bestaande Creative Suite-installatie. Je kunt bijvoorbeeld zowel Photoshop CS6 als Photoshop CC op dezelfde computer installeren en gebruiken.


Wat gebeurt er als ik besluit om mijn lidmaatschap stop te zetten?
Je blijft toegang houden tot de voordelen van het gratis Creative Cloud-lidmaatschap. En als je je werk op je computer hebt opgeslagen, blijf je toegang houden tot die bestanden. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-desktoptoepassingen of de meeste services die deel uitmaken van een Creative Cloud-lidmaatschap.


Een uitgebreid overzicht van de vragen en antwoorden over Adobe Creative Cloud vindt u op deze link