Welkom bij comcol.nl - u bent niet ingelogd

Comcol.nl themapagina: Adobe Creative Cloud

creative cloud

Belangrijk: De CS6 bundels en losse producten worden voorlopig nog wel verkocht (als downloadlicentie) en ondersteund maar er zullen geen nieuwe features meer aan worden toegevoegd. Adobe CS6 is dus de laatste productversie die nog kan worden aangeschaft als een zgn. 'perpetual license' (= licentie voor onbepaalde tijd).

Een upgrade vanaf CS6 kan alleen naar Adobe Creative Cloud

Wat is Creative Cloud en wat is het niet?

 1. € 579,90 € 479,26 Excl.

  De Adobe Creative Cloud for Teams promo is terug! Bovendien wordt deze prijs vastgezet voor het tweede jaar.

  Meer informatie over Adobe Creative Cloud voor Teams vindt u op onze Thema-pagina Creative Cloud

  Meer info

Creative Cloud combineert alles wat je nodig hebt om je beste werk te creëren.

 • Met één lidmaatschap krijgen jij en je team toegang tot de allernieuwste versies van alle professionele creatieve desktoptoepassingen van Adobe, zoals Photoshop®, Illustrator® enzovoort — plus nieuwe functies en upgrades zodra ze beschikbaar zijn.
 • Met de functies voor cloudopslag en de synchronisatie van bestanden krijg je veilig toegang tot je bestanden, waar je ook bent, zelfs op je mobiele apparaten. Bovendien kun je eenvoudiger dan ooit concepten delen met klanten en collega's.
 • Met de cloudgebaseerde services kun je websites, mobiele apps, iPad-publicaties en content voor elk medium of apparaat maken en publiceren. En door de integratie met Behance® kun je je aangepaste portfolio op je eigen URL publiceren en kun je gebruikmaken van 's werelds grootste creatieve gemeenschap om inspiratie op te doen, feedback te krijgen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Creative Cloud biedt een dashboard voor je hele creatieve wereld, waarmee je je ideëen, bestanden, lettertypen, instellingen, meldingen, desktoptoepassingen en teamleden kunt synchroniseren.

Creative Cloud Misverstanden

 

5 meest voorkomende onzekerheden

"We willen geen persoonlijke gegevens in de cloud opslaan."

"De cloud is niets voor ons."

U hoeft de 100 GB opslagruimte in de cloud niet te gebruiken als u dat niet wilt. U kunt uw gegevens beschermen via de IT-functies in Creative Cloud voor teams, netwerkbeperkingen (firewall) en het beleid van uw organisatie. Bovendien kunt u services zoals opslag blokkeren voor gebruikers in het bedrijfsnetwerk.

"We willen niet dat gebruikers software installeren."

"We willen de updates zelf beheren."

Met Creative Cloud Packager kunt u alle Creative Cloud-desktoptoepassingen of een deel daarvan centraal implementeren in de hele organisatie. U kunt dus zelf bepalen hoe de Creative Cloud-toepassingen worden geïnstalleerd. Updates kunnen ook centraal worden beheerd.

Gecentraliseerde implementatie zorgt ervoor dat iedereen dezelfde versie van de software gebruikt, wat tot lagere ondersteuningskosten leidt.

Ondersteuningspagina voor Creative Cloud Packager

"Werken met Photoshop in de browser neemt te veel netwerkbandbreedte in beslag."

"Iedereen moet telkens elke update downloaden."

Creative Cloud-toepassingen worden op de desktop uitgevoerd, niet in een browser of thin client. De IT-beheerder downloadt de toepassingen eenmaal van Creative Cloud en implementeert ze centraal in de hele organisatie. De beheerder kan de toepassingen ook door de gebruikers zelf laten downloaden en installeren. Wanneer de toepassingen zijn geïnstalleerd, worden ze lokaal uitgevoerd. U kunt updates naar eigen inzicht centraal beheren en installeren met Creative Cloud Packager of u kunt de updates door de gebruikers zelf laten installeren.

 Gecentraliseerde implementatie voorkomt dat het netwerk overbelast raakt omdat dan niet meerdere gebruikers tegelijk dezelfde bits downloaden. Bovendien kunt u zo Creative Cloud-pakketten optimaal afstemmen op de behoeften van uw team.

"Creative Cloud is op termijn duurder."

Licenties van onbepaalde duur hebben een vaste waarde, terwijl de waarde van een Creative Cloud-lidmaatschap toeneemt omdat u toegang hebt tot nieuwe versies en functies zodra ze beschikbaar zijn. Het kan ook kosten met zich meebrengen wanneer u geen toegang hebt tot de nieuwste Adobe-technologie.

 Met een Creative Cloud-lidmaatschap hoeft u niet te betalen voor upgrades of updates. Bovendien beschikt uw organisatie over de nieuwste functies zodra ze beschikbaar zijn. U hoeft dus niet meer telkens een of twee jaar te wachten tot er een upgrade uitkomt waarin alle nieuwe functies zijn gebundeld.

"We willen eigenaar zijn van de software."

Adobe blijft in de nabije toekomst licenties van onbepaalde duur aanbieden voor Creative Suite 6-producten (CS6). U kunt zo lang als u wilt blijven beschikken over een licentie van onbepaalde duur voor CS6. Bedenk echter dat u met Creative Cloud betaalt voor een lidmaatschap waarmee u kunt beschikken over de nieuwste Creative Cloud-productversies en permanente updates zodra ze beschikbaar zijn. Creative Cloud blijft in waarde toenemen, terwijl de producten met een licentie van onbepaalde duur meer dan een jaar geleden voor het laatst zijn bijgewerkt.

 • Adobe Creative Cloud producten draaien niet in een webbrowser.
 •  De producten worden lokaal geïnstalleerd op de harde schijf van uw computer. - Ook uw bestanden kunt u gewoon op uw eigen harde schijf of server opslaan. - Optioneel kunt u gebruik maken van de opslagruimte (20-100 GB) die u door Adobe beschikbaar wordt gesteld.
 • Het is niet nodig dat uw computer constant verbonden is met het Internet. Eéns in de maand zal Adobe een check uitvoeren op de geldigheid van uw licentie. Op het moment dat uw computer tijdens deze licentiecheck niet online is, is dit geen enkel probleem. U kunt uw software 180 dagen blijven gebruiken.

Veelgestelde vragen over Adobe Creative Cloud?

Heb ik permanente internettoegang nodig om mijn Creative Cloud-desktoptoepassingen te kunnen gebruiken?

Nee. De Creative Cloud-desktoptoepassingen (zoals Photoshop en Illustrator) worden rechtstreeks op je computer geïnstalleerd, zodat je geen permanente internettoegang nodig hebt om ze dagelijks te gebruiken.

Je hebt een internetverbinding nodig om je desktoptoepassingen de eerste keer te installeren en de licentie te registreren, maar je kunt de toepassingen in de offline modus gebruiken met een geldige softwarelicentie. Elke 30 dagen wordt automatisch geprobeerd je softwarelicenties voor de desktoptoepassingen te valideren.

Als je een lidmaatschap op jaarbasis hebt, kun je de toepassingen tot 99 dagen in de offline modus gebruiken. Als je een lidmaatschap op maandbasis hebt, kun je de toepassingen tot 30 dagen in de offline modus gebruiken.

Moet ik de toepassingen die in Creative Cloud beschikbaar zijn tegelijk downloaden en installeren?

Nee. Creative Cloud biedt je de mogelijkheid om elke toepassing apart te installeren op een geschikt moment. Kies en combineer wat je maar wilt — je bepaalt zelf welke toepassingen je installeert.

Kan ik bestanden verzenden naar iemand die geen Creative Cloud-lidmaatschap heeft? Kan deze persoon het bestand bekijken en delen?

 Ja, bestanden die met Creative Cloud-toepassingen zijn gemaakt, kunnen worden gedeeld als elk ander bestand. Je kunt de bestanden bijvoorbeeld delen via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je met Creative Cloud bestanden delen met personen die geen Creative Cloud-lid zijn door hun de mogelijkheid te bieden de bestanden in een browser te bekijken. Deze personen kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens weergeven en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Wanneer er een upgrade voor een desktoptoepassing beschikbaar is, moet ik deze dan installeren als ik Creative Cloud-lid ben?

Nee. Nieuwe versies van de desktoptoepassingen die in Creative Cloud beschikbaar zijn, hoef je niet te installeren. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken zolang je lidmaatschap actief is. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert om de nieuwe productfuncties te gebruiken.

Ik heb momenteel een eerdere Creative Suite-editie met een licentie van onbepaalde duur op mijn computer. Kan ik zowel mijn Creative Suite-producten als de nieuwe Creative Cloud-toepassingen gebruiken op mijn computer?

Ja. Als je de nieuwe CC-toepassingen installeert, heeft dat geen gevolgen voor je bestaande Creative Suite-installatie. Je kunt bijvoorbeeld zowel Photoshop CS6 als Photoshop CC op dezelfde computer installeren en gebruiken.

Wat gebeurt er als ik besluit om mijn lidmaatschap stop te zetten?

Je blijft toegang houden tot de voordelen van het gratis Creative Cloud-lidmaatschap. En als je je werk op je computer hebt opgeslagen, blijf je toegang houden tot die bestanden. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud-desktoptoepassingen of de meeste services die deel uitmaken van een Creative Cloud-lidmaatschap

Wat gebeurt er met de huidige Creative Suite 6 versies?

De CS6 bundels en losse producten worden voorlopig nog wel verkocht (als downloadlicentie) en ondersteund maar er zullen geen nieuwe features meer aan worden toegevoegd. Adobe CS6 is dus de laatste productversie die nog kan worden aangeschaft als een zgn. 'perpetual license' (= licentie voor onbepaalde tijd).
 
  

 

 1. € 579,90 € 479,26 Excl.

  De Adobe Creative Cloud for Teams promo is terug! Bovendien wordt deze prijs vastgezet voor het tweede jaar.

  Meer informatie over Adobe Creative Cloud voor Teams vindt u op onze Thema-pagina Creative Cloud

  Meer info