Niet kunnen vinden?
(023) 548 20 35

Welkom bij comcol.nl - u bent niet ingelogd

Comcol.nl themapagina: Antivirus en internetbeveiliging

Het verschil tussen Antivirus-, InternetSecurity- en Totaalpakketten


Antivirus: Deze pakketten beschermen u alleen tegen virussen. Wij raden u ten zeerste aan om altijd een antivirusprogramma op uw computer te hebben draaien.
Internet Security: Deze beschermen tegen virussen en hackers. De Firewall moet u tegen aanvallen van buitenaf beschermen. Vooral nuttig wanneer u de ingebouwde firewall van Windows niet gebruikt of vertrouwd.
Totaalpakket: Dit zijn de meest uitgebreide pakketten. Deze beschermen tegen virussen, hackers en kunnen het systeem tunen en een backup maken.

Inleiding

Overvloedige keuze
Helaas is het tegenwoordig voor vrijwel elke computer noodzakelijk om een antivirusprogramma te hebben. Ook een firewall is geen overbodige luxe voor een computer met een snelle internetaansluiting.
Er is dan ook een overvloedige keuze aan pakketten op de markt. Op deze pagina's geven we een overzicht van de functies in de verschillende pakketten, waardoor u beter een keuze kunt maken.

Software antivirus en internetsecurity

Een los antiviruspakket, een firewall of een complete beveiliging?
In essentie zijn er vier gevaren en ergernissen die op de loer liggen zodra u het internet betreedt.

  1. Hackers. Hackers kunt u zien als mensen die binnendringen in uw systeem, waardoor ze ongevraagd bijvoorbeeld bestanden van uw computer kunnen lezen, wijzigen, of verwijderen. Het gereedschap dat u beschermt tegen deze indringers is de firewall.
  2. Virussen. Dit zijn programmaatjes die ongemerkt op uw computer geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld via een besmette e-mail of usb-stick, met als doel schade aan te richten op uw computer. U beschermt zich tegen een virus door middel van een antivirusprogramma.
  3. Spyware. Net als dat bij virussen het geval is, draaien bij spyware kleine programmaatjes ongemerkt op uw computer. Het verschil met een virus is, dat spyware geen schade probeert aan te richten, maar gebouwd is om informatie vanaf uw computer stiekem door te sturen naar een derde. Gezien de grote gelijkenis met virussen, detecteren veel antivirusprogramma's ook spyware. Het verschilt echter per merk in welke mate die spyware gedetecteerd wordt door het antivirusprogramma. Volledige bescherming tegen spyware kunt u grosso modo niet verwachten van een antivirusprogramma. Daarvoor zijn er aparte antispywareprogramma's.
  4. Spam. Spam is in principe niet zozeer een gevaar voor uw systeem, als wel een dagelijkse bron van ergernis. Onder spam verstaan we alle mailtjes in uw inbox van afzenders die u niet kent, met informatie waar u niet om gevraagd heeft. Het gereedschap dat deze ongewenste mails semi-automatisch voor u kan uitfilteren heet een spamfilter.


Dit is geen uitputtende lijst van alle gevaren. Zo krijgt de laatste jaren bijvoorbeeld het fenomeen Phishing veel aandacht. Hierbij doet de website van een kwaadwillende zich voor als de website van bijvoorbeeld uw bank, in de hoop dat u argeloos persoonlijke gegevens invult, die vervolgens natuurlijk misbruikt kunnen worden. Veel internetbeveiligingspakketten kennen een module die beschermt tegen dit soort misleiding.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om elk van de voornoemde gevaren te neutraliseren met een apart programma. Vooral een antivirusprogramma is de meeste minimale beveiliging die wij iedereen adviseren, tezamen met de firewall die standaard ingebouwd is in Windows. Om het u wat makkelijker te maken bieden de meeste fabrikanten van beveiligingsproducten een geïntegreerd totaalpakket dat u beschermt tegen alle voornoemde dreigingen.
Zo'n totaalpakket wordt veelal een Internet Security-pakket genoemd, of een vergelijkbare term. Twijfelt u over welke bescherming u nodig heeft, dan is dit altijd de veiligste keuze


Geeft u mij gewoon het beste programma
!
Kwaliteit is een subjectief begrip. De fabrikanten van beveiligingssoftware zijn constant bezig om alle bedreigingen van virussen en hackers een stap voor te blijven. De afgelopen werd door de Consumentenbond bijvoorbeeld het Internet Security-pakket van G Data diverse malen verkozen tot beste koop in een vergelijkende test tussen bekende merken. Toch valt er op elke test al naar gelang de invalshoek het nodige af te dingen. Zo woog voor de Consumentenbond bijvoorbeeld de mogelijkheid om het bezoek van bepaalde websites af te schermen relatief zwaar in hun oordeel. Maar heeft u geen kinderen, dan heeft deze functionaliteit voor u waarschijnlijk weinig waarde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij vergelijkende tests door andere instanties weer heel andere winnaars uit de bus komen.

Om toch een indruk te geven:
Merken als Norton en McAfee zijn zulke oude bekende namen in deze markt, dat ze eigenlijk bij niemand introductie behoeven. De pakketten van Kaspersky & Eset (NOD32) springen eruit omdat ze de computer weing belasten maar ook Norton blijkt zich nu in dit "lichte" rijtje te mogen voegen. Kiest u puur op de prijs, en heeft u meerdere pc's in uw bezit, dan is Panda vaak een voordelige keus. Bitdefender is op de langere termijn voordelig omdat deze inclusief 2 jaar updates verkocht wordt, terwijl vrijwel alle andere pakketten na 1 jaar beginnen te vragen om een verlenging van het abonnement.
Hiermee hebben we niets ten nadele van de overige aanbieders gezegd. Let behalve op de pure functionaliteit van een pakket ook op het aantal licenties en de looptijd ervan. De concurrentiestrijd is feller dan ooit op de beveiligingsmarkt, en dit zijn bij uitstek punten waarop de diverse fabrikanten elkaar door middel van acties proberen af te troeven. Grosso modo kunt u er vanuit gaan dat alle merken in ons assortiment al jaren op de markt zijn en constant doorontwikkeld worden, en dus een betrouwbare bescherming bieden tegen de gevaren waar ze zich op richten.

Beveiligingspakketten Windows

  Totaalpakket   Internet Security   Antivirus
  volledig upgrade   volledig upgrade   volledig upgrade
   

Klik hier voor een
overzicht van alle
ESET software

  Internet Securitypakket NL volledig
€ 39,95
1   Antiviruspakket NL volledig
€ 29,00
1
      Internet Securitypakket NL volledig VOOR 2 PC'S
2 pc's
€ 48,00
    Antiviruspakket NL volledig
3 pc's
€ 36,99
1
    G DATA Totaalpakket NL volledig 1 pc
€ 49,90
    G DATA Internet Securitypakket NL volledig - 1 pc
€ 39,90
    G DATA Antiviruspakket NL volledig - 1 pc
€ 29,90
 
    GDATA Totaalpakket NL volledig - 3 pcs
€ 64,90
    G DATA Internet Securitypakket NL volledig - 3 pcs
€ 54,90
    G DATA Antiviruspakket NL volledig - 3 pcs
€ 44,90
 
    Symantec Totaalpakket NL volledig - 3 pcs
€ 77,90
Symantec Totaalpakket NL upgrade - 3 pcs
€ 69,90
  Symantec Internet Securitypakket NL volledig - 3 pcs
€ 59,90
Symantec Internet Securitypakket NL upgrade - 3 pcs
€ 49,90
  Symantec Antiviruspakket NL volledig - 3 pcs
€ 39,90
      Internet Securitypakket BNL volledig
€ 49,90
    Antiviruspakket BNL volledig
€ 29,90
          Internet Securitypakket BNL volledig
€ 69,90
  Antiviruspakket BNL volledig
€ 39,90
    McAfee Totaalpakket NL volledig - 3 pcs
€ 79,90
McAfee Totaalpakket NL upgrade - 3 pcs
€ 59,90
  McAfee Internet Securitypakket NL volledig - 3 pcs
€ 69,90
McAfee Internet Securitypakket NL upgrade - 3 pcs
€ 49,90
  McAfee Antiviruspakket NL volledig - 3 pcs
€ 41,90
McAfee Antiviruspakket NL upgrade - 3 pcs
€ 25,90
        Panda Security Internet Securitypakket NL volledig - 1 pc
€ 29,90
    Panda Security Antiviruspakket NL volledig - 1 pc
€ 19,90
 
    Panda Security Totaalpakket NL volledig - 3 pcs
€ 59,90
    Panda Security Internet Securitypakket NL volledig - 3 pcs
€ 49,90
    Panda Security Antiviruspakket NL volledig - 3 pcs
€ 34,90
 
          ESD (downloadversie) Internet Securitypakket NL upgrade
€ 47,50
  ESD (downloadversie) Antiviruspakket NL upgrade
€ 37,00
 
Versies voor 2 jaar
   

Klik hier voor een
overzicht van alle
ESET software

  1   Antiviruspakket NL volledig
€ 43,55
1
    Softwin Bitdefender Totaalpakket NL volledig
€ 
    Softwin Bitdefender Internet Securitypakket NL volledig
€ 40,00
    Softwin Bitdefender Antiviruspakket NL volledig
€ 
 

1 van ESET zijn veel versies als ESD (software download) verkrijgbaar. U vindt ze in dit overzicht ESET (NOD32) licenties .
2 van F-Secure Internet Security zijn alleen download (ESD) versies beschikbaar. Alles van F-Secure.

Pakketten Mac


Van ESET is er het pakket Cybersecurity for Mac als ESD (software download) verkrijgbaar.
Daarbij kunt u kiezen voor hoeveel workstations en voor hoeveel jaar u een licentie wilt.
U vindt ze in dit overzicht ESET (NOD32) licenties . (klik op het tabje "Mac")
Beveiligingspakketten voor de Mac:
-
Geen afbeelding mac CD-ROM Norton Internet Security for Mac Dual Protection - 2011 UK

Protects you from cybercrime - even if you're using a Mac Your Mac isn't totally safe from viruses, cybercriminals, and other threats to your identity or your precious MAC especially if you run Microsoft Windows. Norton Internet Security for Mac Dual Protection includes both Norton? Internet Security for Mac and Norton Internet Security for Windows to give you a single solution for protecting your Mac.
taal: EN
prijs: € 89,00
-
Geen afbeelding mac CD-ROM VirusBarrier X6

Only VirusBarrier X6 provides comprehensive protection from malware and network threats. VirusBarrier X6 is the only antivirus program for Mac that includes full anti-malware protection together with firewall, network protection, anti-phishing, anti-spyware features and more.
taal: EN
prijs: € 49,90
-

Boeken

Boeken over Internetbeveiliging
-
Geen afbeelding Privacy in het internettijdperk

In de strijd om de klant wordt het steeds belangrijker te weten met wie we zaken doen. Daarom wordt steeds meer geregistreerd van relatie in sociale netwerken tot gedrag op de website en van interesse in producten tot allerhande communicatie. Waar dat vroeger in stilte gebeurde, begint ook de burger zich steeds bewuster van zijn positie te worden en van de rechten die de Wet bescherming persoonsgegevens biedt. Privacy wordt regelmatig onder maatschappelijk verantwoord ondernemen geschaard, waarbij het maken van verantwoorde keuzes voorop staat. De vraag is alleen hoe werkt dat in de praktijk, want veel computersystemen zijn daar nog niet op bedacht. Dit boek biedt u een praktische handreiking.
taal: NL
prijs: € 24,95
-
Geen afbeelding ICT Security, 2e druk

Het boek ICT Security is een complete leermethode waarmee iedereen die werkzaam is in de ICT zich stapsgewijs de vereiste theoretische kennis eigen kan maken. Aan de hand van een uitgelezen reeks practica ontwikkelt de cursist daarnaast ook de praktische vaardigheden die nodig zijn om in zijn of haar werkomgeving de ICT-beveiliging op het vereiste niveau te brengen. ICT Security bestaat uit 5 delen, die afzonderlijk zijn door te werken en meerdere hoofdstukken omvatten: Theorie; Basis Security; Asymmetrische cryptografie in de praktijk; Media Security; Netwerk Security.
taal: NL
prijs: € 45,00
-
Geen afbeelding Handboek Digitale criminaliteit, Tweede, geheel geactualiseerde druk

Digitale criminaliteit raakt iedereen. Vandalen vergallen met virussen en spionagesoftware het plezier van de pc-gebruiker. Oplichters ondermijnen met technisch geavanceerde trucs de veiligheid van elektronisch betalen en telebankieren. En terroristen misbruiken digitale geheimtaal en de anonimiteit die internet biedt om buiten bereik van veiligheidsdiensten te blijven. In het Handboek Digitale criminaliteit vertelt auteur Arjan Dasselaar u niet alleen op relativerende toon wat er mis kan gaan, maar ook hoe u zichzelf online beter kunt beschermen. De bijgeleverde cd-rom biedt u daarvoor de benodigde software.
taal: NL
prijs: € 29,90
-
Geen afbeelding Simple Computer Security: Disinfect Your PC

Did you know that a typical unprotected PC is attacked within 20 minutes of being connected to the Internet? Protect yourself and your family with the CA Internet Security Suite and the expert advice in this comprehensive guide. You'll find state-of-the-art software, easy-to-follow installation guidance, and ready solutions to protect you against a wide range of Internet-borne threats - from stopping spyware, spam, and viruses, to blocking inappropriate and offensive content from your children.
taal: EN
aanbieding prijs: € 4,90
-